Wat kost groepstraining?

Om de algehele prestaties van de werknemers te verhogen en in het bijzonder de communicatie tijdens de samenwerking te verbeteren kan het goed zijn om een groepstraining aan te bieden. Hierbij zorg je er voor dat een aantal werknemers die veel met elkaar in contact staan op een andere manier met elkaar moeten samenwerken tijdens de groepstraining. Hierdoor worden andere inzichten gedeeld, waardoor de sfeer wordt verhoogt. Daarnaast zijn er ook een aantal trainingen waarbij werknemers verschillende rollen moeten vervullen. Dit zorgt voor een hoge mate van improvisatie, waarbij verschillende zienswijzen worden gedeeld.

Algemeen

Er zijn een groot aantal verschillende groepstrainingen beschikbaar voor bedrijven. De meest bekende vorm van groepstraining is misschien wel de sportieve training. Hierbij worden werknemers op een fysieke manier uitgedaagd, waardoor niet alleen de onderlinge band wordt versterkt, maar waarbij zij ook aan hun conditie werken. Echter zijn er ook een groot aantal andere trainingen beschikbaar, zoals cursussen of workshops voor een groep. Ook hierbij wordt van de werknemers verwacht dat zij actief aan de groepstraining deelnemen, waardoor zij elkaar op een andere manier leren kennen. Groot voordeel van deze groepstrainingen is dat deze kennis ook op de werkvloer wordt geuit, waardoor de prestaties worden verhoogd en de sfeer op een positieve manier wordt behouden. De beginnen bij ongeveer €95 euro per uur.

Kosten

De kosten van een groepstraining lopen erg uiteen. Allereerst is het natuurlijk van belang hoe groot de groep is waar les aan gegeven wordt. Daarnaast is ook het type training van belang. Wanneer het een sportieve activiteit betreft is dit vaak eenmalig, wat veel minder kost dan een cursus van een aantal weken. Daarnaast zijn er ook verschillende groepstrainingen die zich op andere processen richten. Dit is ook van invloed op de kosten die gemaakt moeten worden. In het algemeen kan wel gesteld worden dat de effecten voornamelijk positief zijn, zodat je er als bedrijf altijd op vooruit gaat.